Plåtskruven med inbyggd trygghet

Utsatta miljöer ställer stora krav på infästningar i byggkonstruktioner. Värme, kyla, vibrationer, korrosion och höga belastningar är vardag för många industribyggnader.I dessa miljöer är därför Marutex det självklara valet när det gäller byggplåtskruv.

Livslängd på 50 år i tuffa miljöer

Marutex är en självborrande rostfri skruv tillverkad i ett värmebehandlat specialstål. Marutex är testad av SP

  • Sveriges Tekniska Forskningsinstitut för korrosivitets-klass C4 som bedömt att Marutex har en livslängd på minst 50 år i tuffa miljöer. Marutex har dessutom ett ETA
  • Europeiskt tekniskt godkännande av SITAC/EOTA för hela Europa.

Vårt sortiment. Fästteknik med fördelar

Marutex® väljs av proffsen

Marutex är tillverkad för yrkesmässig användning. Sortimentet är omfattande – du hittar en Marutex för de flesta användningsområden ute på byggplatsen, från montage i tunnplåt till infästningar i grova stålbalkar. En Marutexskruv håller även när det går undan. Skruven är helt homogen, vilket gör att hela klämlängden kan utnyttjas. Borregenskaperna är mycket goda, till och med i många rostfria stålkvaliteer.

Sedan länge i industrins tjänst

Marutex-skruven används idag av de flesta ledande stålbyggnadsföretagen och har sedan 1996 levererats till många framgångsrika byggprojekt. Skruvarnas unika borregenskaper i kombination med den mycket höga korrosionshärdigheten, sätter Marutex i en klass för sig.

Spar tid på byggplatsen

Marutex är tillverkad av rostfritt specialstål. Borrspetsen gör att skru-ven snabbt borrar sig genom även mycket hårda material – till och med många typer av rostfritt stål. Att minska antalet moment förkortar byggtiden. Och tid är som bekant pengar! Marutex tillverknings- metod skapar en homogen rostfri skruv som inte kan brista i någon skarv. Det betyder att skruven håller för tuffa tag ute på bygget.

Inga obehagliga överraskningar

Du kan alltid lita på en Marutex. Marutex är en japansk kvalitets- produkt med högt ställda krav vid tillverkningen. Vi gör täta stickprov och kontrollerar produktkvaliteten. Spårbarheten går ända tillbaka till stålleverantören. När vi levererar en låda Marutex, så kan vi också garantera att innehållet håller vad vi lovar!

Testad av SP

SP – Sveriges Tekniska Forskningsinstitut har testat Marutex för korrosivitetsklass C4 och bedömt att Marutex har en livslängd på minst 50 år i tuffa miljöer. Marutex har dessutom ett ETA – Europeiskt tekniskt godkännande av SITAC/EOTA för hela Europa. (C4 = atmos- färer med måttlig mängd salt eller påtagliga mängder luftföroreningar – industri och kustområden).

Marutex produktbroschyr

Ladda ner vår produktbroschyr om Marutex och se varför det är det självklara valet när det gäller byggplåtskruv.