Plåtskruven med inbyggd trygghet

Utsatta miljöer ställer stora krav på infästningar i byggkonstruktioner. Värme, kyla, vibrationer, korrosion och höga belastningar är vardag för många industribyggnader.I dessa miljöer är därför Marutex det självklara valet när det gäller byggplåtskruv.

Livslängd i tuffa miljöer

Marutex är en självborrande rostfri skruv tillverkad i ett värmebehandlat specialstål. Marutex är testad av RISE

  • RISE – Research Institutes of Sweden AB och korrosivitetsklassningen för Marutex martensitiska stål, ASL 503, bedöms likvärdig eller bättre än vad som anges för Austenitiskt rostfritt stål (AISI 1.4404 som klassas som C5).
  • Marutex har dessutom ett Typgodkännande utfärdat av RISE.

Vårt sortiment. Fästteknik med fördelar

Marutex® väljs av proffsen

Marutex är tillverkad för yrkesmässig användning. Sortimentet är omfattande – du hittar en Marutex för de flesta användningsområden ute på byggplatsen, från montage i tunnplåt till infästningar i grova stålbalkar. En Marutexskruv håller även när det går undan. Skruven är helt homogen, vilket gör att hela klämlängden kan utnyttjas. Borregenskaperna är mycket goda, till och med i många rostfria stålkvaliteer.

Sedan länge i industrins tjänst

Marutex-skruven används idag av de flesta ledande stålbyggnadsföretagen och har sedan 1996 levererats till många framgångsrika byggprojekt. Skruvarnas unika borregenskaper i kombination med den mycket höga korrosionshärdigheten, sätter Marutex i en klass för sig.

Spar tid på byggplatsen

Marutex är tillverkad av rostfritt specialstål. Borrspetsen gör att skru-ven snabbt borrar sig genom även mycket hårda material – till och med många typer av rostfritt stål. Att minska antalet moment förkortar byggtiden. Och tid är som bekant pengar! Marutex tillverknings- metod skapar en homogen rostfri skruv som inte kan brista i någon skarv. Det betyder att skruven håller för tuffa tag ute på bygget.

Inga obehagliga överraskningar

Du kan alltid lita på en Marutex. Marutex är en japansk kvalitets- produkt med högt ställda krav vid tillverkningen. Vi gör täta stickprov och kontrollerar produktkvaliteten. Spårbarheten går ända tillbaka till stålleverantören. När vi levererar en låda Marutex, så kan vi också garantera att innehållet håller vad vi lovar!

Testad av RISE

RISE – Research Institutes of Sweden AB har testat Marutex och korrosivitetsklassningen för Marutex martensitiska stål, ASL 503, bedöms likvärdig eller bättre än vad som anges för Austenitiskt rostfritt stål (AISI 1.4404 som klassas som C5). Marutex har dessutom ett Typgodkännande utfärdat av RISE. (C5 = Industriella områden med hög luftfuktighet och aggressiv atmosfär samt kustområden med stor mängd salt i luften).

Marutex produktbroschyr

Ladda ner vår produktbroschyr om Marutex och se varför det är det självklara valet när det gäller byggplåtskruv.